Var finns Terje Johansen?

Den 2 december hittades en krockad bil på tomtområdet Kanada på Muskö, Stockholm.
Den 30 november skulle Terje Johansen åka från sitt hem i södra Norge, upp till en ort ganska långt norröver.

Publicerad/uppdaterad: 25 februari, 2022
Kategori: Nyheter

Var finns Terje Johansen?

Den 2 december hittades en krockad bil på tomtområdet Kanada på Muskö, Stockholm.
Den 30 november skulle Terje Johansen åka från sitt hem i södra Norge, upp till en ort ganska långt norröver.

Var finns Terje Johansen idag?

Terje Johansens försvinnande uppmärksammas bland annat i TV-programmet Efterlyst som sänds varje torsdag 20.00 på Viaplay och TV3.

Den 30 november skulle Terje Johansen åka från sitt hem i södra Norge, upp till en ort ganska långt norröver. Två dagar senare hittades hans bil på Muskö i Stockholms skärgård i Sverige. En av nummerplåtarna är borta och av Terje själv finns inget spår.
Har du någon information? Kontakta Efterlyst. 08 702 00 90 eller mejla efterlyst@viaplay.com

Norska Terje försvann – bilen hittad på Muskö

En vägbom är påkörd och någon krockar med en bil i skogen på Muskö.

Den 2 december hittades en krockad bil på tomtområdet Kanada på Muskö, Stockholm. Bilen är en pickup av märket Isuzu. Det finns ett par skor i bilen. Men ingen hittas vid bilen. Bilen saknar registreringsskylt bak och fronten är kraftigt krockad mot en bergsrygg.

– Det första man tänker på är att det här är en stulen bil som någon har dumpat, säger Musköbon Mats till Aftonbladet.

På väg till olycksplatsen har en vägbom forcerats. Mats och andra boende på Muskö upptäcker också en annan mystisk sak. En stor tall bredvid bilen har sågats ner.

– Det som var väldigt konstigt var varför det här trädet sågades ner, säger Mats.

Bilen tillhör 60-åriga Terje från Norge. Hans granne säger till TV3:s Efterlyst att planen var att köra till Nordnorge. Terje ville ta vägen genom Sverige för att undvika tunnlar. Men varför slutar resan på Muskö – som har en av Stockholms längsta tunnlar?

– Det är väldigt konstigt, säger Lotta Thyni, grovt brott, polisområde Stockholm.

Boende i Muskö polisanmälde fynden. Men när ingen polispatrull kom och bilen bara stod kvar på platsen började man bli orolig.

Eftersom Mats är vägansvarig i tomtområdet tog han upp ärendet. Han lyckades gräva fram registreringsskylten på den kraschade bilen. Det visade sig vara norskt.

– Då mejlade jag Norges motsvarighet till Transportstyrelsen och bad dem att meddela ägaren eller norsk polis, säger Mats.

Men veckorna gick utan att någon hörde det. Till sist kontaktade Mats den norska polisen direkt. Reaktionen var omedelbar.

Skulle köpa hus

Det visade sig att den mystiska bilen tillhör 60-åriga norrmannen Terje Johansen som har varit försvunnen sedan början av december.

Den 30 november ska Terje Johansen ha kört från sitt hem i Nykirke, söder om Oslo. Han hade precis vunnit ett bud på ett hus i Nordnorge och skulle dit. Men Terje valde att åka genom Sverige.

Grannen Helge säger till Efterlyst att det berodde på att Terje hade fobi för tunnlar. Och det finns gott om tunnlar norrut in i Norge. Därför skulle Terje ta vägen genom Sverige. Helge uppfattade honom som förväntansfull inför resan.

Enligt Helge ska Terje ha haft med sig 17 000 kronor kontant på resan.

– Därför är jag helt övertygad om att han har blivit rånad och sedan mördad, säger Helge till Efterlyst.

Svensk polis har sökt efter Terje med hundar och även sökt med ekolod och drönare i havet vid Muskö.

– Vi behandlar det som ett spaningsmord, säger Lotta Thyni, utredare av grova brott, polisområde Stockholm syd.

Var rädd för tunnlar

Polisen har lyckats kartlägga Terjes förmodade resväg genom Sverige. Hans kopplingar till mobilnätet skvallrar om att han inte alls tagit E45 norrut vid Grums som planerat. Istället fortsatte färden förbi Karlskoga, Västerås, Vallentuna och Täby.

Natten till den 1 december är det tyst i Terjes telefon. Den slår på igen strax efter klockan 9 på morgonen. Då finns telefonen i närheten av Täby. Sedan rör det sig nära Tumba, Svärdsjö och slutligen Muskö.

Enligt Lotta Thyni tyder mycket på att Terje har blivit utsatt för ett brott. Själv skulle han inte välja att köra bil till Muskö.

– Han är rädd för tunnlar och där har vi en av Stockholms längsta biltunnlar. Den ligger också under vatten, säger Lotta Thyni.

Muskötunneln är en av de längsta, nära 3 kilometer lång, och smalaste tunnlar i världen under vatten. Och dessutom med mötande trafik och med havsvatten ständigt rinnande ner i tunneln. Och rätt usel belysning…

Kan ha tillbringat natten

Polisen ber nu allmänheten om tips. De vill särskilt ha hjälp med att säkerställa hur Terje har rest genom Sverige.

– Har du sett honom någonstans på vägen, antingen själv eller tillsammans med någon, vill vi att du hör av dig. Vi tror också att han har sovit någonstans. Kanske på en camping, säger Lotta Thyni.

Hon tillägger att tipsare kan kontakta 114 14 eller lämna ett skriftligt tips i polisens webbformulär på internet.

Mats på Muskö misstänker också att Terje har blivit utsatt för ett brott. Han tycker att det är synd att det tog nästan en månad efter den första polisanmälan tills polisen kom.

– Området är välbesökt och folk är nyfikna. Det kan ha varit folk inne i bilen och tittat under den tiden, säger Mats.

Senaste nytt!

En skyddsvakt på militärbasen på Muskö säger sig ha sett Terje, i sin bil, vid infartsgrinarna till Musköbasen.

Terje ska då ha sagt att han sökte en adress ute på Kanada på Muskö.
Han frågade om vägen och skyddsvakten gav honom instruktioner.

Tyvärr kommer inte skyddsvakten ihåg vilken adress som Terje frågade efter. Men han känner igen Terje så Terje var på Muskö den dagen.

Det finns sen en tid tillbaka en vägbom på Kanadas tomtområde.
Enligt polisundersökningen ska någon ha försökt komma in på området med en gammal kod den dagen.

Och sen, när den inte fungerade, har man helt enkelt kört igenom vägbommen.

Frågan är!
Var är Terje?!

[et_pb_wc_related_products posts_number=”3″ columns_number=”3″ orderby=”date-desc” include_categories=”189″ admin_label=”Woo relaterade produkter” _builder_version=”4.14.2″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/et_pb_wc_related_products]


DET HÄNDER PÅ MUSKÖ

Se vad som är på gång på Muskö här!