Musköloppet firade 30 år i strålande sol

Efter två års väntan blev Musköloppet av i år!

Publicerad/uppdaterad: 11 juli, 2022
Kategori: Nyheter

Efter två års väntan blev Musköloppet av i år!

Dessutom firades ett försenat 30-årsjubileum.

Första Musköloppet gick 1991 och på grund av pandemin fick firandet skjutas upp ett år.

Musköloppet är inte bara ett jogginglopp i storslagen skärgårdsmiljö utan också en folkfest och samlingspunkt.

Man träffa vänner, bekanta, grannar, gamla skolkompisar och gamla kollegor.

Det är inte bara musköbor och sommargäster som deltar i loppen. Löpare från både när och fjärran kommer gärna hit och springer våra fina banor.

Det blev en fantastisk dag på många sätt. Peppade löpare, många åskådare och som vanligt var vädret på vår sida.

Muskö IF passar också på att rikta ett stort Tack till alla våra funktionärer som ställt upp och jobbat med musköloppet i år. Ni alla har gjort ett otroligt bra jobb.

Muskö IF vill också tacka alla sponsorer som gör loppet möjligt.
Se alla sponsorer här!

Nedan några bilder och kommentarer på Instagram om årets lopp!

#förortsexpressen sprang #musköloppet o tog en plats på pallen. Utmanande men kul bana som växlade mellan åker, skogsstig o grusvägar även en lite bit asfalt, då gick mina vapefly superbra så jag hade gjort rätt skoval iallafall några kilometer av banan 😁. Jag sprang utan klocka idag för att träna på att pace’a mig själv bättre än jag gjort på tävling under våren . Det var ett bra beslut.

Musköloppet idag. Löpning 10 km på stigar med stenar och rötter, på fält med gräs och sen lite blandat asfalt och grusvägar. Gillar loppets småskalighet, ett par hundra deltagare kanske totalt i olika klasser, vuxna och barn kort och långt, dam och herr. Det hade “utlovats” regn men sin vana trogen gassade solen över Muskö när det var dags att springa vilket inte var mig emot. Passar också på att tipsa om två bra böcker där löpningen är central.

Tack Muskö IF för fint lopp. Asfalt, grusvägar, skogsstigar, fält/åkrar. Ett par sugande uppförsbackar. Bra genomkörare inför sommarens löparmål, Vasaloppets ultramara 45 km.
#darktrailrunners #musköloppet2019 #musköloppet

Erbjudanden!

Här presenterar vi olika erbjudanden och utvalda produkter från olika partners för våra läsare. Inlägget innehåller annonslänkar.

#palmhager – Det är på #musköloppet det händer!! Där får man träffa headcoach @johnkingstedt 🤩. Han vann sprang milen och vann såklart 👍. Själv sprang jag 5 km och kom på 7 plats av 33 kvinnor, nöjd med det. Otroligt jobbig bana, grus, åker, stig, väldigt lite asfalt som jag gillar. Mysig dag på musköloppet

Texttavlor med citat och ordspråk - www.modernagalleriet.se

#dawios – Det är speciellt för mig att springa Musköloppet. Starten går vid min gamla skola och många bekanta ansikten syns längs vägen. Banan är riktigt tuff och det är alltid varmt den här dagen. Jag tog i för kung och fosterland men just nu stämmer inte mycket. Jättefint arrangemang som vanligt! #musköloppet

Muskö IF vill också tacka alla sponsorer som gör loppet möjligt.
Se alla sponsorer här!


DET HÄNDER PÅ MUSKÖ

Se vad som är på gång på Muskö här!