Muskö bygdegård vill bygga samlingslokal

Sedan ett par år tillbaka har Muskö Bygdegård Ekonomisk förening arbetat för att förverkliga visionen om en samlingslokal på ön som ska vara tillgänglig för såväl privatpersoner som föreningar och kommun.

”En tillgänglig och social mötesplats för en aktiv fritid och ett växande permanentboende på en levande skärgårdsö – för barn, vuxna mitt i livet och pensionärer på Muskö”. Så lyder visionen för den nya samlingslokalen som man nu fått positivt förhandsbesked från Haninge kommun om att bygga.

Muskö har ett aktivt föreningsliv och det ideella engagemanget är starkt, men det har länge saknats en gemensam mötesplats som är funktionsanpassad och har verksamhet året runt. Det vill nu Muskö Bygdegård Ekonomisk förening ändra på.

Sedan den nya styrelsen tillträdde år 2018 har man därför undersökt möjligheterna till att bygga den nya samlingslokalen på 35 kvadratmeter som ska fungera som ett allaktivitetshus för såväl unga som äldre.

I januari i år lämnade man in en ansökan till kommunen om kommunal borgen och investeringsbidrag.

I somras inledde man en dialog med ett 40-tal ungdomar på ön via Instagram för att höra vad de tyckte och efterfrågade, och responsen var positiv.

– De vill ju också ha en mötesplats där man kan hänga och fika. Det finns ett behov för alla generationer. Nu under Coronan har vi också märkt att det finns behov av digitala arbetsplatser där man kan sitta och jobba, säger Ulla-Britt Öhman, ordförande i Muskö bygdegård Ekonomisk förening.

En arkitekt som anslutits till projektet ska nu rita ett förslag på den tilltänkta lokalen.

Totalt kommer projektet att kosta sju miljoner kronor, en kostnad som man hoppas kunna finansiera med hjälp av pengar från Boverket, Haninge kommun samt egna medel. I november i år ska ansökan till Boverket vara inlämnad och ett besked väntas sedan i maj 2022. Därefter hoppas man att kunna påbörja bygget.

Ur Tidningen Skärgården

Cash is king - visa att du bojkottar kontantfria butiker och restauranger - Långärmad unisextröja

Muskö bygdegård är idag delvis skolans fritids och matsal/kök. Här vill man nu bygga en samlingslokal för öbor i alla åldrar. Foto: Bengt Grönkvist

Muskö bygdegård är idag delvis skolans fritids och matsal/kök. Här vill man nu bygga en samlingslokal för öbor i alla åldrar.
Foto: Bengt Grönkvist


DET HÄNDER PÅ MUSKÖ

Se vad som är på gång på Muskö här!

Muskökarta som tavla

Muskökarta som tavla

Muskökarta som tavla Nu kan du förgylla dina väggar med en stiliserad svartvit Muskökarta!Nu kan du förgylla dina väggar med en stiliserad svartvit Muskökarta! Läs mer i webbutiken! DET HÄNDER PÅ MUSKÖ Se vad som är på gång på Muskö här!

Arbottna Horse Show för sjätte året

Arbottna Horse Show för sjätte året

Arbottna Horse Show för sjätte året  Sjätte upplagan av Arbottna Horse Show är planerad till den 21-22 augusti 2021.Sjätte upplagan av Arbottna Horse Show är planerad till den 21-22 augusti 2021. Arbottna Horse Show är en tävling som sammanstrålar fälttävlansryttare i...

Nu har Arbottna herrgård öppnat efter renoveringen

Nu har Arbottna herrgård öppnat efter renoveringen

Nu har Arbottna herrgård öppnat efter renoveringen Efter en varsam invändig renovering under mer än ett år, återöppnade Arbottna Herrgård den 1 juli som herrgårdshotell, yogaretreat och gårdscafé. Nu går det att bo på Arbottna varje dag året runt. Hela renoveringen...

Musködagarna helgen efter midsommar!

Musködagarna helgen efter midsommar!

Musködagarna helgen efter midsommar!Helgen efter midsommar är det dags för Musködagarna igen! En helg då lokala företag gemensamt öppnar upp butiker, restauranger och fik. De flesta har öppet mellan 11 och 15. Se muskoff.se och deltagarnas egna hemsidor för mer info....

Renoveringen av utegymmet drar ut på tiden

Renoveringen av utegymmet drar ut på tiden

Renoveringen av utegymmet drar ut på tiden. Muskö IF meddelar att renoveringen av utegymmet drar ut på tiden. Haninge kommun kämpar på och vi inväntar nytt slutdatum. Håll ut! Foto: Muskö IF DET HÄNDER PÅ MUSKÖ Se vad som är på gång på Muskö...

Inget midsommarfirande på Grytholmen i år heller

Inget midsommarfirande på Grytholmen i år heller

Inget midsommarfirande på Grytholmen i år heller Muskö hembygdsförening har på grund av restriktionerna ställt in midsommarfirandet på Grytholmen även i år!Inget midsommarfirande på Grytholmen i år heller Muskö hembygdsförening har på grund av restriktionerna ställt...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Stöd våra lokala Musköföretag!

Det händer på Muskö.nu

Inget evenemang hittades!
Visa fler

Annons

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

* markerar obligatoriska fält

Annons

[]