Laga mat på stekhäll
av Elle Nikishkova
I den här boken får du lära dig allt du behöver veta för att lyckas med din matlagning på stekhäll. Du får lära dig att göra upp en eld som passar som värmekälla under hällen och hantera de faktorer som påverkar värmen. Boken går även igenom de olika hällarna som finns på marknaden. Du får också lära dig hur du bränner in en helt ny häll och på bästa sätt rengör hällen efter matlagningen.
Stekhällen har sitt ursprung långt tillbaka i tiden, när elden var en självklar del av vardagen. Idag upptäcker allt fler detta enkla och mångsidiga redskap, som passar perfekt när man är flera som ska äta ute tillsammans. Du kan baka, fritera, steka, koka, rosta eller flambera på en häll om du så vill. I boken presenteras ett fyrtiotal recept på lättlagad utemat som är specialanpassad för stekhäll.
Författaren Elle Nikishkova är en av landets mest eftertraktade utekockar. Hon rör sig obehindrat mellan olika matkulturer och använder gärna smaker och tekniker hämtade från världens alla hörn. Elle är också utbildad svampkonsulent och håller regelbundet kurser i svampplockning och utematlagning över hela landet. Hon har tidigare skrivit boken Svampbok för matälskare (Calazo 2020).
Fler erbjudanden
Tips! Trädgårdsböcker på bokrean!
Snurrar dina tankar kring trädgård, blommor och odling kan du spana in dessa boktips som kan ge dig nya idéer och värdefulla tips på allt från grävning till grönsaksodling.
Julklappstips: Julprassel & decembermys: en jul att uppleva med alla sinnen
Älskar du också julen? Då är det här ett julklappstips till dig! Boken är fylld med klassiska recept på godis, mat och bak, vackra julpyssel och handfasta tips.
Uteköket
Med enbart eld, glöd och rök kan du i ett rustikt utekök skapa smakupplevelser som knappt ens det mest glänsande, högteknologiska kockkök kan mäta sig med.
Holy Smoke BBQ – ingen rök utan kött
Brisket, shortribs, pulled pork – När du första gången smakar äkta amerikansk bbq är det lätt att förstå varför människor vallfärdar till de platser där den långsamma rökningen tas på största allvar.
Pizza Napoletana – jakten på en fulländad napoletansk pizza i hemmaugn, ombyggd grill och vedugn
Pizza Napoletana ger dig degrecept och de 18 pizzarecept du behöver för att äta riktigt bra napolitansk pizza.
Middag i en gryta
Middag i en gryta av Tareq Taylor. En av Sveriges största matprofiler, prisade kocken Tareq Taylor, kommer här med en ny kokbok full av grytor.
DET HÄNDER PÅ MUSKÖ
Se vad som är på gång på Muskö här!
Ekdal Big Red på Grytholmen
Det var en varm och skön sommarkväll när Ekdal Big Red spelade på Grytholmen i lördags.
Musködagarna fortsätter under söndag 2 juli!
Det var mycket folk runtom ön igår. Men Musködagarna fortsätter idag så du hinner fortfarande besöka alla medverkande!
Loppisar lördag 1 juli
Ett flertal Loppisar är igång lördag 1 juli. Dels storloppisen i hembygdsgården och gårdsloppis på Altorpsvägen.
Hallå där! Vad händer på Muskö Gårdsbutik under Musködagarna?
Hallå där! Vad händer på Muskö Gårdsbutik under Musködagarna? Kl 11.00 på lördag kommer Bertil i Bergvik med nyrökt lax. Frysen är fylld med chorizokorv, tillverkad av vårt eget lammkött.
Hallå där! Åsa Sjöberg Cederlöf! Vad händer i din ateljé under Musködagarna?
Hallå där! Vad händer i Åsa Sjöberg Cederlöfs ateljé under Musködagarna? Under Musködagarna finns det originalmålningar och tryckta produkter av min konst till salu. Kuddfodral, brickor och skärbrädor t.ex.
Hallå där! Tina & Sune på Sandells Livs! Vad händer under Musködagarna?
Hallå där! Vad händer på Sandells Livs under Musködagarna? Vi har manuell köttdisk, enbart svenskt kött. Rökt fisk o räkor från Bexander.