Laga mat på stekhäll

av Elle Nikishkova

I den här boken får du lära dig allt du behöver veta för att lyckas med din matlagning på stekhäll. Du får lära dig att göra upp en eld som passar som värmekälla under hällen och hantera de faktorer som påverkar värmen. Boken går även igenom de olika hällarna som finns på marknaden. Du får också lära dig hur du bränner in en helt ny häll och på bästa sätt rengör hällen efter matlagningen.

Stekhällen har sitt ursprung långt tillbaka i tiden, när elden var en självklar del av vardagen. Idag upptäcker allt fler detta enkla och mångsidiga redskap, som passar perfekt när man är flera som ska äta ute tillsammans. Du kan baka, fritera, steka, koka, rosta eller flambera på en häll om du så vill. I boken presenteras ett fyrtiotal recept på lättlagad utemat som är specialanpassad för stekhäll.

Författaren Elle Nikishkova är en av landets mest eftertraktade utekockar. Hon rör sig obehindrat mellan olika matkulturer och använder gärna smaker och tekniker hämtade från världens alla hörn. Elle är också utbildad svampkonsulent och håller regelbundet kurser i svampplockning och utematlagning över hela landet. Hon har tidigare skrivit boken Svampbok för matälskare (Calazo 2020).

Erbjudanden!

Här presenterar vi olika erbjudanden och utvalda produkter från olika partners för våra läsare. Inlägget innehåller annonslänkar.

Fler erbjudanden

Uteköket

Uteköket

Med enbart eld, glöd och rök kan du i ett rustikt utekök skapa smakupplevelser som knappt ens det mest glänsande, högteknologiska kockkök kan mäta sig med.

Holy Smoke BBQ – ingen rök utan kött

Holy Smoke BBQ – ingen rök utan kött

Brisket, shortribs, pulled pork – När du första gången smakar äkta amerikansk bbq är det lätt att förstå varför människor vallfärdar till de platser där den långsamma rökningen tas på största allvar.

Middag i en gryta

Middag i en gryta

Middag i en gryta av Tareq Taylor. En av Sveriges största matprofiler, prisade kocken Tareq Taylor, kommer här med en ny kokbok full av grytor.

Mat i sommartid

Mat i sommartid

Mat i sommartid av Mathias Dahlgren. I hyllade kocken Mathias Dahlgrens nya kokbok är det fullt fokus på den ljusa tiden av året. Semesterfrukosten, brygglunchen, drinkarna med tilltugg.


DET HÄNDER PÅ MUSKÖ

Se vad som är på gång på Muskö här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Annons

Stöd våra lokala Musköföretag!

Det händer på Muskö.nu

10 dec 2022

Tomtesmyg

Muskö IF - Klubbstugan
Inget evenemang hittades!
Visa fler

Populärast just nu

Annons

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

* markerar obligatoriska fält

Annons

[]
musk1