Laga mat på stekhäll
av Elle Nikishkova
I den här boken får du lära dig allt du behöver veta för att lyckas med din matlagning på stekhäll. Du får lära dig att göra upp en eld som passar som värmekälla under hällen och hantera de faktorer som påverkar värmen. Boken går även igenom de olika hällarna som finns på marknaden. Du får också lära dig hur du bränner in en helt ny häll och på bästa sätt rengör hällen efter matlagningen.
Stekhällen har sitt ursprung långt tillbaka i tiden, när elden var en självklar del av vardagen. Idag upptäcker allt fler detta enkla och mångsidiga redskap, som passar perfekt när man är flera som ska äta ute tillsammans. Du kan baka, fritera, steka, koka, rosta eller flambera på en häll om du så vill. I boken presenteras ett fyrtiotal recept på lättlagad utemat som är specialanpassad för stekhäll.
Författaren Elle Nikishkova är en av landets mest eftertraktade utekockar. Hon rör sig obehindrat mellan olika matkulturer och använder gärna smaker och tekniker hämtade från världens alla hörn. Elle är också utbildad svampkonsulent och håller regelbundet kurser i svampplockning och utematlagning över hela landet. Hon har tidigare skrivit boken Svampbok för matälskare (Calazo 2020).
Fler erbjudanden
Uteköket
Med enbart eld, glöd och rök kan du i ett rustikt utekök skapa smakupplevelser som knappt ens det mest glänsande, högteknologiska kockkök kan mäta sig med.
Holy Smoke BBQ – ingen rök utan kött
Brisket, shortribs, pulled pork – När du första gången smakar äkta amerikansk bbq är det lätt att förstå varför människor vallfärdar till de platser där den långsamma rökningen tas på största allvar.
Pizza Napoletana – jakten på en fulländad napoletansk pizza i hemmaugn, ombyggd grill och vedugn
Pizza Napoletana ger dig degrecept och de 18 pizzarecept du behöver för att äta riktigt bra napolitansk pizza.
Middag i en gryta
Middag i en gryta av Tareq Taylor. En av Sveriges största matprofiler, prisade kocken Tareq Taylor, kommer här med en ny kokbok full av grytor.
Mat i sommartid
Mat i sommartid av Mathias Dahlgren. I hyllade kocken Mathias Dahlgrens nya kokbok är det fullt fokus på den ljusa tiden av året. Semesterfrukosten, brygglunchen, drinkarna med tilltugg.
DET HÄNDER PÅ MUSKÖ
Se vad som är på gång på Muskö här!
Utomhusbio i augustikvällen på Grytholmen
En härlig kväll på Grytholmen, Muskö. 72 personer avnjöt filmen ”Utvandrarna” denna ljumma augustikväll.
200 år sedan “Obelisktavlan”
1822 firades Adolphs-festen den 23 juni och detta förevigades i en tavla som idag finns på Kulturen i Lund. Denna tavla är en av källorna till den dräkt som kallas Haningedräkten idag.
Musköloppet firade 30 år i strålande sol
Efter två års väntan blev Musköloppet av i år! Dessutom firades ett försenat 30-årsjubileum.
Äntligen! Musköloppet blir av i år!
Efter två år med inställda lopp på grund av pandemin är Musköloppet tillbaka med ett uppskjutet jubileum!
Muskö Gårdsbutik har extraöppet under Musködagarna
Muskö Gårdsbutik på Björkdals gård. 100 hektar ekologisk odling. Krav-certifierade. Skärgårdslamm. Tackorna är från Muskö.
Muskö Sjökrog – Musködagarna
Under sommaren har Muskö Sjökrog mängder med evenemang. Dags- och kvällsfester. Räkaftnar och trubadurer.