Bio i Hembygdsgården igen?

Spiderman i Hembygdsgården?

Har du saknat en bio på Muskö någon gång på senare tid? Det är många år sedan det senast visades film på Hembygdsgården – nu kan det bli aktuellt igen!

När den mögliga baracken revs i somras, så skrotades även de gamla fina projektorerna som stod där. Numera finns inga filmer av gammalt celluloidformat kvar att hyra. All filmdistribution sker digitalt och det krävs ny teknik för att kunna visa biofilmer. Det har för- och nackdelar. Nackdelarna är bl a att det krävs en investering i ny projektor och ljudanläggning. Fördelarna är att nya filmer kommer lätt och relativt snabbt ut även till de mest perifera delarna av vårt glesbefolkade land.

Att gå på bio är inte bara att se en film. Det kan många göra i TV-soffan hemma. Att gå på bio är också att lämna soffan och hemmet och möta andra människor – vänner och bekanta. Dela upplevelsen med andra och kanske umgås och prata om filmen efteråt. När sista bussen tillbaka till Muskö går från Ösmo kl 22.08 på kvällen blir det svårt att hinna med ett biobesök för den som saknar egen bil (eller vingar).

Kvar är då soffan…

…och i den föds ibland en idé! Varför inte undersöka om det är möjligt att blåsa liv i Hembygdsgården bio igen?

Muskö kulturförening har nu beviljats ett litet EU-bidrag (från UROSS – samma organisation som bidrog till den nya dansbanan) för att dels undersöka intresset för bio på Muskö, dels genomföra ett par provföreställningar under sommaren. Intresset pejlar vi nu med en enkät som vi gärna vill att du besvarar. Bioföreställningarna återkommer vi till lite längre framåt sommaren.

Läs mer på Muskö Kulturförenings hemsida:

www.muskult.se