Äntligen! Musköloppet blir av i år!

Efter två år med inställda lopp på grund av pandemin är Musköloppet tillbaka med ett uppskjutet jubileum!

Publicerad/uppdaterad: 7 juli, 2022
Kategori: Nyheter

Musköloppet skulle fira 30 år förra året men både loppet och firandet ställdes in på grund av pandemin. Istället låtsas man som ingenting – och firar i samband med årets lopp, den 9 juli, istället.

Inställda lopp både 2020 och 2021. Det är inte utan att Frida Söderström, huvudansvarig för Musköloppet, ser fram emot årets stora begivenhet den andra lördagen i juli.

– Det har känts väldigt tråkigt att behöva ställa in i två år. I början på båda åren har vi peppat och laddat och så har det ändå blivit bakslag. Det har varit två långa och tråkiga år. Nu håller vi verkligen tummarna för att det blir ett bra lopp i sommar, säger hon som också är kassör i arrangörsföreningen Muskö IF.

Det kommer att bli ungefär som sommaren 2019 då loppet hölls senast: Sex olika lopp i olika distanser och för olika åldrar finns. Men 2022 finns planer på att även inkludera gående i loppet.

– Eventuellt kör vi stavgång för de som inte vill eller kan springa. Vi har förstått att det finns ett intresse för det och vi vill ju fånga upp alla grupper i det här.

Första Musköloppet arrangerades 1991 och förra året var det tänkt att man skulle fira 30 år. Det firandet räknar man ska bli av i år i stället.

– Vi sköt fram det till i år helt enkelt, vi vill inte missa jubileet!

Det blir lite extra festligt under dagen. Förutom servering av mat och fika finns det planer på ponnyridning, fästingvaccin och barnaktiviteter.

Runt 300 löpare brukar delta i loppet, 400 om man räknar in knattarna. Frida Söderström hoppas på en liknande uppslutning i år.

Texttavlor med citat och ordspråk - www.modernagalleriet.se

– Det är svårt att veta eftersom vi har vilat i två år men jag hoppas att de som brukar komma kommer i år också. Kanske är konkurrensen mellan olika lopp ovanligt stor i år efter att restriktionerna har släppt och Muskö ligger lite avsides. Men samtidigt är det här något av en hemvändardag för många som passar på att träffa familj, grannar och vänner också, säger Frida Söderström.

Länkar:

Texttavlor med citat och ordspråk - www.modernagalleriet.se


DET HÄNDER PÅ MUSKÖ

Se vad som är på gång på Muskö här!